Koulutus

Omaishoitajien kokemusasiantuntijakoulutus (OKA®) on Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry:n kehittämä kokemusasiantuntijan koulutusmalli erityisesti omaishoitoon. 

Koulutus antaa valmiudet toimia kokemusasiantuntijana erilaisissa kokemusasiantuntijatehtävissä. Koulutus toimii osallistujille voimauttavana ja myönteisiä merkityksiä lisäävänä kokemuksena. 

Koulutus ei ole hoito-, kuntoutus- tai psykoterapiaryhmä. Koulutus ei ole myöskään täydennyskoulutus sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisille, vaan se pohjautuu oman kokemuksellisuuden tutkimiseen ja tarkasteluun. 

Koulutus on ilmainen ja kestää noin 8 kuukautta. Koulutus sisältää etäopetusta verkkokoulutuksena, lähiopetuspäiviä ja itsenäistä työskentelyä. Kouluttajina toimivat OKA®-ohjaajakoulutuksen käyneeet ohjaajat.

Koulutuksen edellytykset:

  • Sinulla on omakohtaista kokemusta omaishoitajuudesta
  • Olet valmis kertomaan omasta kokemuksestasi ja haluat sen kautta tuoda omaishoitoa tunnetuksi positiivisessa ja kehittävässä mielessä
  • Olet valmis kuulemaan myös toisten kokemuksia
  • Olet motivoitunut osallistumaan ja valmis toimimaan ryhmässä
  • Pystyt sitoutumaan kuusi kuukautta kestävään koulutukseen
  • Sinulla on hyvä suullinen suomen kielen taito

Koulutukseen hakeminen:

Koulutukseen hakeminen on kaksivaiheinen. Ensimmäinen haku tehdään kirjallisella hakemuksella, jonka jälkeen kutsumme hakijat haastatteluun. Tämän jälkeen valitsemme koulutukseen sopivat osallistujat. Paikkoja on rajoitetusti. 

Seuraava koulutus alkaa alkuvuodesta 2024 ja haku starttaa syksyllä 2023.