Ajankohtaista

Kuuntele podcast-jakso omaishoitajien yksinäisyydestä

Pieksämäen Omaishoitajat ry:n omaistoiminnan ohjaaja Mari pääsi keskustelemaan yhdessä omaishoidon kokemusasiantuntijan kanssa omaishoitajien kokemasta yksinäisyydestä Yksinäisyys-podcastiin. Aihe on tärkeä nostaa esille, sillä omaishoitotilanne voi olla niin sitova, että sosiaalinen elämä kapeutuu ja omaishoitajalle ei jää aikaa, tai jaksamista, huolehtia omasta hyvinvoinnistaan tarpeeksi.

Yksinäisyys-podcast on Mikkelin ja Savonlinnan kriisikeskuksen toteuttama.

Toinen osa podcastia julkaistaan syksyllä, ensimmäisen osan voit kuunnella nyt:

https://open.spotify.com/episode/4xQ7JBHlO9dwF8r1Xu72fo

 

-----

Iso kiitos paikalliselle pankille, OP Suur-Savolle, että tuette myös meidän toimintaamme. Yhdessä kanssanne teemme hyvää!


Meidän yhdistyksen saamalla rahoituksella järjestetään Pieksämäellä liikuntaryhmä erityislapsiperheille syksynä 2024. Lisätietoja myöhemmin.

Kukkataustainen kuva, jossa teksti: On ilo olla mukana tukemassa paikallisen ja vastuullisen toimijan työtä. Yhdessä teemme hyvää. OP Suur-Savo.

-----

Vuoden 2024 jäsenmaksulaskuissa virheellinen viivakoodi

Virheellisen viivakoodin vuoksi laskun maksaminen viivakoodinlukijalla ei välttämättä onnistu. Laskuissa tiedot ovat oikein ja laskun maksaminen onnistuu täyttämällä tiedot manuaalisesti. 


-----

Haku omaishoidon kokemusasiantuntijakoulutukseen (OKA®) on käynnissä

Onko sinulla kokemusta siitä millaista on hoitaa apua tarvitsevaa läheistä kotona? Haluaisitko sinä toimia omaishoidon kokemusasiantuntijan tehtävissä?  Näitä voivat olla esimerkiksi: palveluiden kehittäminen, ryhmänohjaus, tukihenkilötoiminta, luennointi, mediahaastattelut jne. Voit itse vaikuttaa siihen, millaisiin tehtäviin tartut. Koulutuksesta saat myös tukea ja vahvistusta omaan rooliisi omaishoitajana.

Koulutus sisältää etäopetusta verkkokoulutuksena, lähiopetuspäiviä ja itsenäistä työskentelyä. Koulutuksen aikataulun näet OKA® - koulutus esitteestä sekä ylhäällä olevan päävalikon tapahtumat ja ryhmät osiosta Oka-koulutus välilehdeltä. 

Koulutus alkaa maaliskuussa 2024 ja kestää noin 8 kuukautta.

Ilmoittautumislinkin löydät ylhäällä olevan päävalikon kokemusasiantuntijat välilehdeltä.

Viimeinen ilmoittautumispäivä maaliskuussa 2024 alkavaan koulutukseen on 31.12.2023.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n kanssa.Haku omaishoidon kokemusasiantuntijakoulutukseen (OKA®) on käynnissä. Onko sinulla kokemusta siitä millaista on hoitaa apua tarvitsevaa läheistä kotona? Haluaisitko sinä toimia omaishoidon kokemusasiantuntijan tehtävissä?  Näitä voivat olla esimerkiksi: palveluiden kehittäminen, ryhmänohjaus, tukihenkilötoiminta, luennointi, mediahaastattelut jne. Voit itse vaikuttaa siihen, millaisiin tehtäviin tartut. Koulutuksesta saat myös tukea ja vahvistusta omaan rooliisi omaishoitajana. Koulutus sisältää etäopetusta verkkokoulutuksena, lähiopetuspäiviä ja itsenäistä työskentelyä. Koulutus alkaa maaliskuussa 2024 ja kestää noin 8 kuukautta. Koulutuksen ohjelma: To 7.3.2024 verkkokoulutus klo 18-20, To 21.3.2024 verkkokoulutus klo 18-20, To 11.4.2024 verkkokoulutus klo 18-20,
La-Su 20-21.4.2024 lähiopetusviikonloppu, To 16.5.2024 verkkokoulutus klo 18-20,
To 6.6.2024 verkkokoulutus klo 18-20, To 22.8.2024 verkkokoulutus klo 18-20,
To 5.9.2024 verkkokoulutus klo 18-20, La-Su 14-15.9.2024 lähiopetusviikonloppu,
To 10.10.2024 verkkokoulutus klo 18-20, La 19.10.2024 lähiopetuspäivä, To 28.11.2024 verkkokoulutus klo 18-20 ja La 30.11.2024 valmistujaiset. Ilmoittautumislinkin löydät ylhäällä olevan päävalikon kokemusasiantuntijat välilehdeltä. Viimeinen ilmoittautumispäivä maaliskuussa 2024 alkavaan koulutukseen on 31.12.2023. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n sekä Pieksämäen omaishoitajat ry:n kanssa.

-----

Seuraava haku OKA®-koulutukseen syksyllä 2023!

Onko sinulla kokemusta siitä, millaista on hoitaa apua tarvitsevaa läheistä kotona? Haluaisitko sinä toimia omaishoidon kokemusasiantuntijana?

Koulutus on ilmainen ja kestää noin puoli vuotta.

Lue lisää täältä: https://www.pieksamaenomaishoitajat.fi/kokemusasiantuntijat/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Kokemusasiantuntijana toimiminen ei edellytä virallista omaishoitajuutta tai omaishoitosopimusta.

-----

Ovet -valmennus 

tukee omaishoitajuutta ja sinne ovat tervetulleita kaikki, jotka auttavat apua tarvitsevaa läheistään. Valmennus on maksutonta ryhmätoimintaa. Ovet -valmennukset toteutetaan Pieksämäellä, Savonlinnan seudulla, Rantasalmella ja Sulkavalla, kun ryhmät on saatu kokoon.  Jatkuva ilmoittautuminen p. 040 152 6938 tai pieksamaenomaishoitajat@gmail.com.

Lisätietoa Ovet -valmennuksen sisällöstä täältä.

Ovet -valmennus.
Ovet valmennus® tukee omaishoitajuutta ja helpottaa omaishoitajien etenemistä omaishoidon polulla.
Ovet valmennukseen ovat tervetulleita kaikki, jotka auttavat apua tarvitsevaa läheistään.
Ovet valmennus® on osallistujille maksutonta ryhmätoimintaa, jossa käsitellään  keskeisiä omaishoitajuuteen liittyviä asioita.
Ovet valmennukset toteutetaan Pieksämäellä, Savonlinnan seudulla, Rantasalmella ja Sulkavalla, valmennuspaikat selviävät myöhemmin.
Ovet-valmennus sisältää neljä kokoontumiskertaa (yht. 16h).

Jatkuva ilmoittautuminen. Ovet-valmennukset toteutetaan kun ryhmät on saatu kokoon. Kahvitarjoilu.
Ilmoittautumiset ja lisätietoja: 
 p. 040 152 6938 , pieksamaenomaishoitajat@gmail.com.

OSALLISTUMINEN EI EDELLYTÄ KUNNAN OMAISHOITOSOPIMUSTA EIKÄ YHDISTYSJÄSENYYTTÄ!

Valmennuksen järjestää Pieksämäen Omaishoitajat ry/Etelä-Savon OmaisOiva 
 ja Linnalan Setlementti/omaishoidon tuki.
Tervetuloa.