Vertaistoiminta

Vertaistuesta voimaa!!

Vertaistuella tarkoitetaan samassa elämäntilanteessa olevien keskinäistä tukea. Se perustuu vastavuoroisuuteen ja vapaaehtoisuuteen. Sillä on suuri merkitys ihmisen jaksamiselle ja elämänhallinnalle, sitä ei ammattiapu voi korvata. 

Omaishoitajakerhot

Omaishoitajille järjestetään säännöllisesti kokoontuvia ryhmiä, joissa kohtaa samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä. Kerhoissa saa omaishoitajuuteen liittyvää tietoa, vertaistukea ja uusia ystäviä. 

Omaishoitajakerhot on tarkoitettu kaikille omaishoitajille. Ei tarvitse saada omaishoidontukea tai kuulua yhdistykseen. Tule rohkeasti mukaan.

Ryhmät ja kokoontumispaikat:

Jäppilän omaishoitajakerho kokoontuu kerran kuukaudessa Jäppilän seurakuntatalolla. Ohjaajana diakoniatyöntekijä Katariina Saks Pieksämäen seurakunnasta, puh. 044 737 2234.

Naarajärven vertaisryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa Ystäväntuvalla, osoite Seunalantie 6 C.

Miesten saunaryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa Kontiopuiston seurakuntakodilla.

Leijonaemo (Arjen Sankarit) eli Erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhempien ja läheisten vertaisryhmä kokoontuu vaihtelevasti eri paikoissa, seuraa ilmoittelua.

Omaishoitajien lavatanssijumppa viikoittain Opistotalolla Laaksotiellä. Maksuton.

Omaishoitajien Fascia -venyttely viikoittain Opistitalolla Laaksotiellä. Maksuton.

Kokoontumisajat saat tietoosi Ajankohtaista-palstalta tai ottamalla yhteyttä toimistoon.

Virkistys

Yhdistys järjestää omaishoitajille voimavarojensa puitteissa virkistystä, muun muassa retkiä, teatterivierailuja ja virkistyspäiviä.